Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Firenze

Firenze hasznos tippek

Firenze, Olaszország, Hasznos tippek

Hasznos tippek

Firenze, Olaszország, Hasznos tippek

Éghajlat
Firenzében szélsőséges lehet az időjárás. A várost hegyek veszik körül, és a medencében főként a nyár közepe táján magas a levegő páratartalma. Általában júliusban és augusztusban a legelviselhetetlenebb a forróság. A tél általában hideg és nedves.

Időeltolódás
Firenze ugyanabban az időzónában fekszik, mint Magyarország.

Egészség
A közegészségügyi ellátás térítésének a feltétele, hogy az utazó rendelkezzen az európai egészségbiztosítási kártyával. Ez a biztosítás csak az egészségügyi ellátásra korlátozódik, és nem fedezi az esetleges sürgős hazaszállítást, ezért célszerű utazási biztosítást is kötni.

Nagykövetség
A magyar nagykövetség Rómában található. Firenzében konzulátus működik:
Tiszteletbeli magyar konzulátus
Via Belgio 2. Firenze
Tel.: (0039) 055 6531817

Információ
A legtöbb idegenforgalmi iroda a Via Manzoni 16. cím alatt álló Azienda per il Turismo hivatala, amely messze van a városközponttól. A belvároshoz legközelebb eső APT irodát a Via Cavour 1r alatt találjuk (tel.: 055 290832).

Pénz
Az EU eurozónához tartozó országokhoz hasonlóan Olaszország pénzneme az euro.
A legtöbb ismert hitelkártyát mind a hotelek, éttermek, bankok, mind pedig az üzletek elfogadják. Bankomat automaták lépten-nyomon működnek a városban.
A bankok általában 8.30 – 12.00 és 14.30 – 16.30 között tartanak nyitva. Itt általában kedvezőbb a pénzváltás, mint a pénzváltó irodákban. 

Elektromosság
A feszültség 220 V, és normál csatlakozót használnak. 

Internet
A firenzei internetszolgáltatás színvonala jó. Számos hotel szolgáltatásai között megtalálható az internet és a városban internetkávézók várják a vendégeket. 

Telefon
Olaszországban rengeteg kártyás telefonfülke van. Olaszország nemzetközi hívószáma 39, Firenze körzetszáma 055.

Posta
Firenze főpostája a Via Pellicceria 3. szám alatt található és hétfőtől szombatig 8.15 – 19.00 között tart nyitva. A hivatal a postai és távirati szolgáltatások teljes skálájával az ügyfelek rendelkezésére áll. 

Borravaló
A firenzei éttermekben mindig felszámítanak pár eurót a terítékért, kenyérért és a felszolgálásért, ezért nem várják el a borravalót. Ha mégis a borravaló mellett döntünk, hagyjuk a visszajárót vagy a számla 10%-át az asztalon.

Közbiztonság
Firenzében általában a kisebb bűncselekmények jelentik a legnagyobb problémát. A városban sok a zsebtolvaj. Az autókban soha ne hagyjuk szem előtt értékeket. 

Vám
A többi EU-tagállammal összhangban Olaszország is korlátlanul engedi az unión belül a vámköteles árucikkek áramlását, amennyiben személyes használatot szolgálnak.

Talált tárgyak 
A firenzei talált tárgyak irodája:
Ufficcio Oggetti Smarriti
Via Circondaria 19.
Tel.: 055 3283942

0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!