Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Firenze

Firenze közlekedés

Firenze, Olaszország, Közlekedés

Közlekedés

Firenze, Olaszország, Közlekedés

Légi közlekedés
Toscana egyik fő repülőtere Firenzében található. A Peretola légikikötő Firenzétől mindössze 4 kilométerre fekszik. A buszok a reptérről a Santa Maria Novella vasútállomás melletti Síta buszállomásra szállítják az utasokat.
Taxival kb. 15 perc alatt juthatunk el a repülőtérről a belvárosba. 

Tömegközlekedés

Vonat
Budapestről Velencébe átszállás nélküli járatok indulnak, Velencéből pedig autóbusszal és vonattal is eljuthatunk Firenzébe. Firenzének számos vasútállomása van. A fő állomás a Santa Maria Novella, míg a második legnagyobb a Rifredi, amelyre általában az Eurostar vonatai is befutnak.

Busz
Az ATAF által üzemeltetett autóbusz hálózat hatékony és gyors eszköze a belvárosi tömegközlekedésnek. Az utasok a jegyek széles skálájából választhatnak, van egyórás, három és huszonnégy órás jegy illetve három, öt és hét napos jegyeket is vásárolhatunk. 

Taxi
A sárga csíkos, fehér színű taxikat általában a nagyobb terek és az állomások körül lehet megtalálni. A sofőrök leintésre csak ritkán állnak meg. A turistáktól elvárják a 10% borravalót.
A Radio Taxi gyors és hatékony, telefonszáma: 055 4390.

Autóbérlés
Autóbérlés ügyében a jól ismert vállalatokhoz (Hertz, Avis, Europcar) fordulhatunk. Ha megoszlanak a költségek, a gépkocsi bérlés akkor is drága mulatság lehet. 
Hertz: Via Maso Finiguerra 33r; tel.: 055 282260

Bicikli, motor
A kerékpár tökéletesen megfelel a városi körutazásra, annál is inkább, mivel Firenze bővelkedik bicikli utakban. A kerékpározáshoz az Alinari (Via Guelfa 85r, tel.: 055 280500) és a Florence by Bike (Via San Zanobi 91r, tel.: 055 488992) elnevezésű vállalkozásoknál bérelhetünk kerékpárt. Ezeknél a cégeknél motorok és robogók is az érdeklődők rendelkezésére állnak. 

Útvonaltervezés

0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!