Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Battistero

Battistero

Olaszország, Firenze

A Battistero vagyis a keresztelőkápolna a város legrégibb épülete, valószínűleg a VI-VII. századból ered, tekintsük meg díszes kapuit, mozaikjait és gránitoszlopait.

Tovább olvasom

Il Porcellino

Il Porcellino

Olaszország, Firenze

A Mercato Nuovo egyik sarkában álló Il Porcellino szoborhoz szinte az összes turista ellátogat. Itt áll ugyanis Il Porcellino, a bronz vadkan.

Tovább olvasom

Palazzo Pitti

Palazzo Pitti

Olaszország, Firenze

A firenzei Palazzo Pitti palota a világ egyik legnagyobb palotája. A ma múzeumként működő épület számos Raffaello és Tiziano festménynek ad otthont.

Tovább olvasom

Caffé Cibreo

Caffé Cibreo

Olaszország, Firenze

Ha Firenzében egy kellemes, hangulatos, autentikus éttermet keresünk reggelihez, ebédhez vagy vacsorához, akkor a híres Caffé Cibreo remek választás.

Tovább olvasom

Galleria dell’Accademia

Galleria dell’Accademia

Olaszország, Firenze

Csak az Uffizi képtárat keresik fel többen, mint a Galleria dell’Accademiát. A látogatókat a leghíresebb reneszánsz szobor csábítja: Michelangelo Dávid című alkotása.

Tovább olvasom

Milyen város Firenze?

Firenze Európa művészeti fővárosa. Tele van a reneszánsz páratlan kulturális virágzásának festményeivel, freskóival és szobraival.

Firenzét i.e. 59-ben alapították egy etruszk település helyén, amely a modern város feletti dombokon állt. A város sokat köszönhet az Arno folyónak. A középkort követően Firenze független városállam lett, majd banküzletei és textilipara révén meggazdagodott. A XIV. században egy hatalmas bankárcsalád, a Mediciek kezébe került.

A Mediciek művészetpártolása a klasszikus és humanista tudományok fellendülésével együtt ösztönzést adott a reneszánsz művészetnek, így Firenze az akkori Európa legdinamikusabb, legsokszínűbb és legműveltebb városa lett.
Az utolsó Medici 1737-ben halt meg, egyre alkalmatlanabb uralkodók sorát lezárva.

Firenze egészen az olasz egység megteremtéséig, 1860-ig osztrák fennhatóság alatt maradt, leszámítva Napóleon 15 éves uralkodását. 
Szomorú évszám volt a város életében 1966, amikor is az árvíz számos áldozatot követelt, és műalkotások ezreit semmisítette meg vagy tette tönkre. 

Napjainkban a város éppolyan jómódú, a turizmusnak és a textiliparnak köszönhetően, mint régen. A reneszánsz korszak kincsei sok múzeumot, templomot és galériát töltenek meg, a város nagyjainak pl. Dante, Macchiavelli, Michalengelo műalkotásaival.

A Piazza del Duomo ad otthont a dómnak, a keresztelőkápolnának és a Campanilének vagyis a harangtoronynak. Firenzei utazásunk során mindenképpen kapaszkodjunk fel a dóm kupolájába vagy a harangtoronyba, hogy gyönyörködhessünk a városra nyíló csodálatos kilátásban.

Keljünk át a folyón a Ponte Vecchión és fedezzük fel az Oltrarnónak nevezett kerületet. Itt megnézhetjük a Pitti-palotát, amelynek művészi gazdagságát csak az Uffizi Képtár előzi meg. Itt találjuk a Giardino di Bobolit, a város legcsodálatosabb kertjét, és számos kézművesműhelyt, régiségkereskedést.

Firenze másik arca a csodálatos hegyekkel körbevett város. A völgyben zajló városi fejlődés ellenére ezek a magaslatok továbbra is őrzik a falu a városban reneszánsz ideált, és egy kis vidékies hangulatot kölcsönöznek Firenzének. 

Firenze Galériák

Duomo
Firenze, Olaszország Látnivalók
Hotel Bernini Palace****
Firenze, Olaszország Szállás
Bistecca alla fiorentina
Firenze, Olaszország Vendéglátás
Antico Setificio
Firenze, Olaszország Vásárlás
Ponte Vecchio
Firenze, Olaszország Szabadidő
Ludoteca Centrale
Firenze, Olaszország Szórakozás

Róma

Róma

Las Vegas

Las Vegas