Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Teatro Verdi

Teatro Verdi

Olaszország, Firenze

A firenzei Teatro Verdi előadásai széles skálán mozognak. Ha firenzei utazásunk során kulturális kikapcsolódásra vágyunk, itt biztosan megtaláljuk.

Tovább olvasom

Giardino di Boboli

Giardino di Boboli

Olaszország, Firenze

A Pitti-palota mögött húzódik Firenze legjelentősebb parkja, a gyönyörű Giardino Boboli, vagy a Boboli-kert.

Tovább olvasom

Galleria degli Uffizi

Galleria degli Uffizi

Olaszország, Firenze

Az Uffizi Képtár esetében minden magasztaló szó szegényes, hiszen itt található a világ legcsodálatosabb reneszánsz festményeket bemutató gyűjteménye.

Tovább olvasom

Caffé Cibreo

Caffé Cibreo

Olaszország, Firenze

Ha Firenzében egy kellemes, hangulatos, autentikus éttermet keresünk reggelihez, ebédhez vagy vacsorához, akkor a híres Caffé Cibreo remek választás.

Tovább olvasom

Santissima Annunziata

Santissima Annunziata

Olaszország, Firenze

A Piazza della Santissima Annunziata Firenze egyik legszebb tere. A teret három oldalról árkádsorok szegélyezik.

Tovább olvasom

Milyen város Firenze?

Firenze Európa művészeti fővárosa. Tele van a reneszánsz páratlan kulturális virágzásának festményeivel, freskóival és szobraival.

Firenzét i.e. 59-ben alapították egy etruszk település helyén, amely a modern város feletti dombokon állt. A város sokat köszönhet az Arno folyónak. A középkort követően Firenze független városállam lett, majd banküzletei és textilipara révén meggazdagodott. A XIV. században egy hatalmas bankárcsalád, a Mediciek kezébe került.

A Mediciek művészetpártolása a klasszikus és humanista tudományok fellendülésével együtt ösztönzést adott a reneszánsz művészetnek, így Firenze az akkori Európa legdinamikusabb, legsokszínűbb és legműveltebb városa lett.
Az utolsó Medici 1737-ben halt meg, egyre alkalmatlanabb uralkodók sorát lezárva.

Firenze egészen az olasz egység megteremtéséig, 1860-ig osztrák fennhatóság alatt maradt, leszámítva Napóleon 15 éves uralkodását. 
Szomorú évszám volt a város életében 1966, amikor is az árvíz számos áldozatot követelt, és műalkotások ezreit semmisítette meg vagy tette tönkre. 

Napjainkban a város éppolyan jómódú, a turizmusnak és a textiliparnak köszönhetően, mint régen. A reneszánsz korszak kincsei sok múzeumot, templomot és galériát töltenek meg, a város nagyjainak pl. Dante, Macchiavelli, Michalengelo műalkotásaival.

A Piazza del Duomo ad otthont a dómnak, a keresztelőkápolnának és a Campanilének vagyis a harangtoronynak. Firenzei utazásunk során mindenképpen kapaszkodjunk fel a dóm kupolájába vagy a harangtoronyba, hogy gyönyörködhessünk a városra nyíló csodálatos kilátásban.

Keljünk át a folyón a Ponte Vecchión és fedezzük fel az Oltrarnónak nevezett kerületet. Itt megnézhetjük a Pitti-palotát, amelynek művészi gazdagságát csak az Uffizi Képtár előzi meg. Itt találjuk a Giardino di Bobolit, a város legcsodálatosabb kertjét, és számos kézművesműhelyt, régiségkereskedést.

Firenze másik arca a csodálatos hegyekkel körbevett város. A völgyben zajló városi fejlődés ellenére ezek a magaslatok továbbra is őrzik a falu a városban reneszánsz ideált, és egy kis vidékies hangulatot kölcsönöznek Firenzének. 

Firenze Galériák

Duomo
Firenze, Olaszország Látnivalók
Hotel Bernini Palace****
Firenze, Olaszország Szállás
Bistecca alla fiorentina
Firenze, Olaszország Vendéglátás
Antico Setificio
Firenze, Olaszország Vásárlás
Ponte Vecchio
Firenze, Olaszország Szabadidő
Ludoteca Centrale
Firenze, Olaszország Szórakozás

Bali

Bali

Frankfurt

Frankfurt